Mikrolån – fordele og ulemper ved mikrolån

Et mikrolån er, som navnet antyder, et lån af et mindre pengebeløb.  Oftest er de meget hurtige at optage og beløbet overstiger sjældent kr. 6.000. Et mikrolån er således et man typisk optager hvis man har brug for et mindre pengebeløb her og nu. Det kan være et lån til en uventet regning eller et mindre forbrugsgode.  Af samme grund kaldes mikrolån også ofte for quick lån.

Mikrolån – fordele og ulemper

Mikrolån har, som alle andre typer lån, fordele og ulemper. Nogle af de væsentligste fordele ved et mikrolån er at, det er en hurtig låneform og der skal ikke stilles nogen form for sikkerhed i hverken bil, båd eller sommerhus.  Grunden til at der i denne type lån ikke kræves sikkerhed skal ses i lyset af lånets beskedne størrelse.

Ulempen kan så være den til tider høje ÅOP, hvorfor det altid er vigtigt at sammenligne flere låneudbydere inden man kaster sig ud i et mikrolån.  Det er desuden vigtigt at man er opmærksom på at mikrolån oftest skal tilbagebetales indenfor 30 dage.  Derfor er det en rigtig god ide at have gjort sig klart om man rent faktisk er i stand til at tilbagebetale det fulde beløb indenfor den angivne tidsperiode.