Forbrugslån – Hvad er det?

Et forbrugslån er, i modsætning til mange andre låntyper,  et lån uden sikkerhed.  Derfor stiller bankerne som oftest heller ingen krav til hvad pengene skal bruges til – med andre ord, så låner man pengene på sit glatte ansigt. Dermed ikke sagt at alle uden videre, kan optage et forbrugslån. Ofte vil bankerne se lønsedler o.l. der kan dokumentere en sund økonomi hvilket  ofte kan være svært, da et forbrugslån tit er løsningen når økonomien netop ikke hænger sammen.

Hvornår skal man vælge et forbrugslån?

Der kan komme tidspunkter i livet, hvor der dukker uforudsete udgifter op, eksempelvis en tandlægeregning, ønsket om at realisere en livslang drøm om en jordomrejse, eller noget helt tredje. Her kunne løsningen være et forbrugslån, hvis det kniber med at låne pengene på andre måder.

Hvorfor skal man vælge et forbrugslån?

De umiddelbare fordele ved at vælge et forbrugslån, frem for andre konventionelle lån, er ganske klare. For det første stiller banken ingen krav til hvad pengene bruges til og låntager slipper for at stille sikkerhed i bil, båd, hus eller lignende. Og for det andet, så får man hurtigt overført lånet til sin egen konto og kan dermed disponere over pengene indenfor en overkommelig tidshorisont.

Så nu gælder det bare om at finde det forbrugslån der passer bedst til dine behov, hvad angår beløb, afdrag, løbetid osv.